Απίστευτο και όμως σε λίγα χρόνια πραγματικότητα . Ιάπωνες και Αμερικάνοι σχεδίασαν και υλοποιούν ανελκυστήρες που θα μεταφέρουν αστροναύτες και διαστημικό εξοπλισμό από την Γη  στο διάστημα , συγκεκριμένα στην στρατόσφαιρα .

Η ΙΑΠΩΝΙΚΗ OBAYASHI ΚΑΙ Η NASA ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ

 ΑΣΑΝΣΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 

 OBAYASHI

Η Ιαπωνική  κατασκευαστική εταιρία Obayashi μελετά το ενδεχόμενο να κατασκευάσει μέχρι το 2050 ένα ασανσέρ που θα μεταφέρει επιβάτες στο διάστημα!

Σύμφωνα με τη New York Daily News, οι Ιάπωνες μηχανικοί έχουν βάλει ως στόχο τη δημιουργία ενός ανελκυστήρα του διαστήματος, εκτείνοντας ένα καλώδιο από νανοσωλήνες άνθρακα, μία υλική δομή είκοσι φορές πιο ανθεκτική από το ατσάλι.
Ο θάλαμος θα κινείται χάρη σ’ αυτό το γιγάντιο καλώδιο που θα έχει μήκος 96.000 χιλιόμετρα, το ένα τέταρτο της απόστασης από τη Γη στη Σελήνη.
Ο ανελκυστήρας του οποίου το κόστος είναι 22.000$ ανά χιλιόμετρο, θα ανεβαίνει με ταχύτητα 200 χλμ/ώρα, επιτρέποντάς του να φτάνει, έπειτα από ταξίδι μιας εβδομάδας, σ’ ένα σταθμό ο οποίος θα βρίσκεται σε ύψος 36.000 μέτρων.
Οι «τουρίστες του διαστήματος» θα παραμένουν σ’ αυτή την πλατφόρμα, όμως οι επιστήμονες που θα χρησιμοποιούν το ασανσέρ αυτό θα συνεχίζουν το ταξίδι ως την άκρη του καλωδίου.
Ο Yoji Ishikawa, διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης της εταιρίας ανέφερε στο ABC News: «Πιστεύουμε ότι το 2030 θα είμαστε σε καλό δρόμο. Αυτός ο ανελκυστήρας θα φέρει επανάσταση στα διαστημικά ταξίδια».
Πρόσθεσε επίσης ότι «η εταιρία, έχει κινητοποιήσει ομάδες επιστημόνων σε όλη την Ιαπωνία για να συνεισφέρουν στο έργο.»

THOTH TECNOLOGY

Ανελκυστήρας που θα φτάνει  στη στρατόσφαιρα, θα αποτελεί τη βάση για τα διαστημόπλοια

Αντί να εκτοξεύουμε πυραύλους στο Διάστημα, γιατί να μη φτιάξουμε ένα τεράστιο ασανσέρ που θα ανεβάζει τα διαστημόπλοια εκεί; Αυτή η απλοϊκή, σχεδόν παιδικής σύλληψης ιδέα, είναι το φιλόδοξο πρότζεκτ Καναδικής Εταιρίας που εξασφάλισε την πρώτη πατέντα «διαστημικού ανελκυστήρα».

Αυτός θα μπορεί να ανεβάζει φορτίο σε ύψος 20 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης, δηλαδή στη στρατόσφαιρα, από την οποία θα μπορεί να εκτοξευτεί πιο εύκολα στο Διάστημα. Σύμφωνα με την Thoth Technology, ο ανελκυστήρας αυτός θα μειώσει το κόστος των διαστημικών αποστολών κατά ένα τρίτο, επειδή τα διαστημόπλοια δεν θα χρειάζεται να κουβαλούν τεράστιες ποσότητες καυσίμου για να απογειωθούν.

«Από την κορυφή του πύργου αυτού τα διαστημόπλοια θα μπορούν να εκτοξευτούν σε τροχιά μέσα σε ένα στάδιο και θα επιστρέφουν πάλι στον πύργο για ανεφοδιασμό και επανεκτόξευση» δήλωσε ο Μπρένταν Κουάιν, εφευρέτης του πύργου ThothX, ο οποίος θα είναι φουσκωτός, με μερικά ενισχυμένα σημεία, ενώ στην κορυφή του θα έχει έναν διάδρομο προσγειώσεων και απογειώσεων.
Σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο, ο φουσκωτός πύργος εκτόξευσης, που θα είναι είκοσι φορές πιο ψηλός από το Burj Khalifa του Ντουμπάι, θα επιστρατεύει μια σειρά από πολύπλοκες δομές προκειμένου να διατηρείται ευθύς και όρθιος ενώ συμπιεσμένα οχήματα, ικανά να μεταφέρουν φορτία έως και δέκα τόνων, θα κινούνται είτε στο κέντρο του πύργου είτε εξωτερικά.
Προκειμένου να γίνει ωστόσο αυτός ο πύργος πραγματικότητα θα πρέπει να υπερνικηθούν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες, σύμφωνα με το site wired. Για παράδειγμα, δεδομένου του μεγάλου ύψους του, ο ThothX θα πρέπει να αντέχει μεγάλης ταχύτητας ανέμους που θα κάνουν ολόκληρη τη δομή να ταλαντεύεται. Αν δεν επιτευχθεί αυτό, οι προσγειώσεις και οι απογειώσεις θα είναι εξαιρετικά δύσκολες.

No comments so far.

Αφήστε μια απάντηση